Puzzelverhalen

Week 1

Week 2

Verhaal1 - 2 - 3 - 4 - 5

Verhaal1 - 2

 

De twee puzzelverhalen die zijn verschenen bij 18.02 publishing, zijn speciaal geschreven voor deze periode, waarin het Coronavirus welig om ons heen tiert en de politieke maatregelen ons land hebben stil gezet. In de verhalen ga je op onderzoek uit. Als jij het juiste antwoord instuurt, maak je kans op een prijs. Voor elk verhaal kun je jouw antwoord insturen. Met elk verhaal mag je één keer meedoen. De winnaars van het eerste verhaal zijn bekend gemaakt. Zodra we van de overheid niet meer thuis hoeven te blijven wegens Corona, zullen de antwoorden van de verhalen worden bekend gemaakt.

Aan de hand van de aanwijzingen in het verhaal, werk je toe naar hét antwoord.Voor beide verhalen heb je de mogelijkheid om je antwoord(en) in te sturen. We verloten onder de goede inzendingen twee prijzen. De maatregelen, zoals gesloten scholen en horeca, duren tot in ieder geval 6 april. De puzzelverhalen zullen tot dan online blijven staan.

Klik hier om te zien welke prijzen je kunt winnen!

Week 1

Het eerste verhaal is een echte WhodunIt. Je bent journalist, nieuwsgierig en spreekt alle gasten van een hotel. Het is aan jou om uit te vinden wie in welke kamer zit en in eerste instantie wie het niet heeft gedaan. Uiteindelijk weet je dan wie het wel heeft gedaan. Dat is je antwoord voor het formulier dat je op zondag kunt invullen: het kamernummer en de naam van de gast.

NB! Ben je al voor 21 maart bezig met het verhaal? Lees het dan nog eens door. Er zat een fout in het verhaal waardoor de kamernummer moeilijk te achterhalen was. Een lezer attendeerde ons erop. Daarvoor dank!

Week 2

De gasten van hotel Onsafé willen het pand verlaten. Door een elektriciteitsstoring blijkt een oud alarmsysteem in werking te zijn gezet. De aanwijzingen liggen verspreid in de hotel lobby. Kun jij de code kraken?

Week 3

Verschijnt 30 maart op de website