Puzzelverhalen

Uitleg - Prijzen

Week 1

Verhaal1 - 2 - 3 - 4 - 5

Week 2

Verhaal1 - 2

 

‘Pap, ook jou moet ik interviewen. Wat heb jij vanavond gedaan? Wat heb jij mogelijk gehoord of gezien?’

‘Ach, daar vraag je me wat, meisje. Ik was natuurlijk even chagrijnig. Ik had niet het gevoel dat ze eerlijk tegen me was geweest. We hadden prima nog af kunnen spreken. Langs de grachten wandelen. Terrasje pikken. Misschien dat ik nog eens iemand tegenkom die dat ook leuk vindt. Je weet maar nooit.
Ja, sorry over vanavond. Ik heb niets gehoord. En dat was natuurlijk ook zo bijzonder. Op de NOS app las ik dat de horeca ging sluiten. Vanuit mijn raam kon ik mooi een stuk van de straat zien en daar was het heel rustig. Ik weet natuurlijk niet hoe druk het normaal is, maar vanavond was het heel rustig. Wacht, ik heb een filmpje gemaakt. Je ziet dan zelfs die medewerker het hotel verlaten.’

Zodra je het filmpje via WhatsApp hebt ontvangen, zie je een doodstille straat. Het is Amsterdam, dus je kunt je niets anders voorstellen dan dat er normaal hele hordes mensen lopen. Ook ‘s avonds. Je ziet de rode verlichting in de achtergrond, dus het zou er druk moeten zijn.
Plots klinkt er in het filmpje een hard krakend lawaai op de achtergrond. Hetzelfde geluid als toen je met je vader sprak, eerder die avond.
Bij elkaar heeft je vader vijf minuten gefilmd. Het krakende lawaai van de omhoog komende lift hoor je ook nog. Daarna wordt het stil op de achtergrond, net als in de straat.
Je belt je vader weer.
‘Pap, maar weet je wat dit filmpje betekent?’